2005-11-02 21:42:30• hírek • Szatmár.ro

Súlyos francia gondok

Az elhízás nagy problémát jelent Franciaországban, sőt mi több, a helyzet egyre súlyosabb...

A franciák sokáig azt gondolták, hogy az elhízás problémája őket nem sújtja, csak az angolszász népeket. De kiderült, hogy ez nincs így, sőt, a helyzet olyan súlyos, hogy a Szenátus beavatkozására van szükség.

Elég csak körülnézni a párizsi metróban, és máris nyilvánvalóvá
válik, hogy az elhízás igenis problémát jelent Franciaországban, sőt mi
több, a helyzet egyre súlyosabb. Egyes vélekedések szerint Franciaország
2020-ra már akár az Egyesült Államokkal is felveheti a versenyt ezen a téren. A parlament jelentése szerint az elhízottak aránya rohamos mértékben növekszik az országban, az elmúlt mindössze öt évben nyolcról tizenegy százalékra nőtt a felnőttek körében, a gyerekek és serdülők között pedig kettőről négy százalékra.

A növekedés mindenhol szembeszökő, de elsősorban mégis a hátrányos helyzet lévő népesség körében, akik nem fejezték be a középiskolát. A probléma számos okra vezethető vissza.

Egyrészről az árak alakulása okolható: az élelmiszerek árai fordítottan arányosak a kalóriatartalommal, a zöldségek és gyümölcsök jóval többe kerülnek, mint sok cukros-zsíros étel. Ugyanakkor a gyorsételek terjedése, illetve a televízió és a videojátékok miatt háttérbe szoruló mozgás is fontos szerepet játszik az elhízás alakulásában. A Szenátus most a megelőzés lehetőségeit fontolgatja: még az is megfordult a fejükben, hogy a hizlaló termékek megadóztatásával, illetve az egészséges és alacsony kalóriatartalmú ételek támogatásával csökkentik a kétféle termék közötti árkülönbséget.

ma.hu

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: